Varnost

Iz Tribalwars Wiki SI
Pojdi na navigacijo

Tu boste dobili nekaj pomembnih varnostnih informacij v Vojni plemen.

Vaše geslo bo shranjeno le v kriptirani obliki. Tega gesla ni mogoče dekriptirati, je pa mogoče vaše geslo dobiti na druge načine:

  • Izbrali ste geslo, ki ga je lahko uganiti
  • Prijavljali ste se iz javnega računalnika in nanj shranili svoje geslo ali pa vam je kdo gledal pod prste.
  • Postali ste Žrtev prevareTukaj lahko najdete nekaj nasvetov, kako se obvarovati pred takimi situacijami. Mogoče se vam bodo zdeli smešni, ampak dobivamo ogromno število prošenj za pomoč, prav zaradi takih situacij.

  • Vaše geslo naj ne vsebuje vašega imena ali priimka. Odsvetujemo tudi uporabo gesla 1234 ali "password" oziroma "geslo". Vedno je priporočljivo kombinirati črke in številke ter posebne znake. Mogoče se vam zdi preveč preprosto, ampak samo dodajanje "!" v sredino gesla, močno ojača geslo. Števila v geslu naj ne imajo posebnega pomena, ki ga je možno uganiti.
  • Ko se prijavljate na javnih računalnikih, kot so šole ali kavarne, je pomembno da ne izberete možnosti "zapomni se me. Vedno, ko vas brskalnik vpraša če želite shraniti geslo izberite ne. Pazite tudi, da vas med vpisovanjem nihče ne opazuje.
  • Nihče iz naše ekipe vas ne bo nikoli vprašal za geslo. Če vas bo kadarkoli kdo vprašal za vaše geslo, ga morate prijaviti. Če boste kdaj na zalotili zunanjo stran, ki to zahteva, je izredno malo možnosti, da gre za legalno stran. Strani, ki jih mi podpiramo, vsebujejo zunanjo avtentikacijo. Prave strani so samo strani, ki se v naslovni vrstici začnejo z www.vojnaplemen.si/... (tudi majhne razlike v imenu pomenijo da gre lahko za prevaro, ki jo morate brez oklevanja prijaviti). Strani, ki omogočajo zunanjo prijavo, dejansko ne sprejmejo gesla, to storijo naši strežniki, te strani pa dobijo le potrdilo, da je geslo pravo.
  • Nikoli ne uporabljajte istega gesla za različne strani. Še posebno se to odsvetuje, ko za različne strani uporabljate isti e-mail naslov. Če slučajno izgubite nadzor nad svojo e-pošto, izgubite veliko več. Izgubite tudi vse račune, ker si lahko z e-mailom povrnete gesla. Če izgubite svoj e-mail naslov, vam mi ne bomo mogli pomagati.