Novi Paladin

Iz Tribalwars Wiki SI
Pojdi na navigacijo

O Paladinovih vehčinah

Nov sistem prinaša Paladinove vešcine

V novem sistemu ne morate zaposliti vec Paladinov. Nov sistem vam bo pomagal da boste dosegli višjo raven in specjalizacijo glede na vaše potrebe na bojišcu in v vaših vaseh. Nov sistem vam koristi in pomaga pri izbolšanju vašega kraljestva. torej poskrbite, da boste izbrali dobro strategijo za vašega Paladina.


Paladin

Vedno začnete s enim Paladinom. Večje kot je vaše kraljestvo več lahko imate Paladinov. Največje število Paladinov je 10 in je odvisno od števila vaših vasi.


Število vasi Število Paladinov
1 1
3 2
5 3
10 4
20 5
35 6
50 7
65 8
80 9
100 10

Paladin overview resized.png

Vsakega Paladina je potrebno nadgrajevati posamično. Nadgrajujete jih v drevo usposobljenosti. Potrebene so spretnostne knjige.


Pridobivanje stopenj

Stopnje lahko pridobivate na štiri različne načine (glej spodaj), da z izkušnjami pridobijo točke. Najvišja raven, ki jo lahko došeže Paladin je stopnja 30. Ko dosežete novo stopnjo vaš Paladin prejme knjigo spretnosti. To knjigo spretnosti lahko uporabite za izboljšanje spretnosti vašega Paladina. Prejeli boste le 30 knjig spretnosti za vsakega Paladina zato jih morate pametno uporabit v drevesu spretnosti.


V podrobnem pregledu Paladina si lahko ogledate vaš napredek, koliko izkušenj imate v točkah (XP) in kaj potrebujete da boste dosegli naslednjo stopnjo. Vaš Paladin lahko zbira različne načine izkušenj:


  • NAPAD
  • To prejmete tako da v napad vključite Paladina. Znesek izkušenj je odvisne od števila poraženih nastprotnikovih enot.Te izkušnje ne prejme ko ste napadeni vi.

  • OBRAMBA LASTNIH VASI
  • To prejmete takrat ko ste obranili svojo vas pred napadom. Znesek izkušenj je odvisen od števila poraženih enot napadalca. Ne prejmete pa dodatnih izkušenj če napadete sami sebe.

  • PODPORA DRUGIM IGRALCEM
  • To prejmete takrat če Paladina pošljete v podpori drugim igralcem. Znesek izkušenj je odvisen od trajanja pomoči, skupno število vaših podpornih enot v vasi in število poraženih napadalčevih enot. Ne prejmete pa točk izkušenj če si pošljete podporo sami v svojo vas.

  • GRADNJA STAVB
  • To prejme takrat ko je Paladin prisoten v vaski kjer poteka gradnja. Izkušnje dobite takrat ko je Paladin v vasi od začetka do konca gradnje.

  • TRENING
  • Paladin lahko opravi posebno usposabljanje, da pridobi izkušnje. Med usposabljanjem ne sme biti Paladin v bitki. Če vam vas med usposabljanje zavzamejo ali Paladin umre vam to usposabljanje ne koristi.

Paladin animated train xp resized.gif


Drevo veščin

Paladina lahko naučite 12 spretnosti za vsako znanje ima štiri stopnje (48). Spretnosti so razdeljena na tri regije po štirih stopnjah, ki ga lahko naučite. Če želite odkleniti naslednje stopnje usposobljenosti, vaš Paladin zahteva naslednje stopnje:

stopnja veščine stopnja Paladina za odklepanje
1 1
2 8
3 16
4 24

Napadalno

Veščina Opis Dodatki
100px-Angriffsgefecht.png'Napad' Pri napadanju s paladinom se poveča moč pridruženim bojevnikom s sekirami. 1. Stopnja: 5%
2. stopnja: 10%
3. stopnja: 15%
4. stopnja: 30%
100px-Reiterei.pngJahanje Pri napadanju s paladinom se poveča moč pridruženi lahki konjenici. 1. stopnja: 5%
2. stopnja: 10%
3. stopnja: 15%
4. stopnja: 30%
100px-Zerstoerung.pngUničevanje Pri napadanju s paladinom naredijo pridruženi katapulti stavbam večjo škodo. 1. stopnja: 5%
2. stopnja: 10%
3. stopnja: 15%
4. stopnja: 30%
100px-Rammen.pngNapad z oblegovalnim ovnom Pri napadanju s paladinom so pridruženi oblegovalni ovni bolj učinkoviti zoper zidove. 1. stopnja: 5%
2. stopnja: 10%
3. stopnja: 15%
4. stopnja: 30%

Vas

Veščina Opis Dodatki
100px-Motivation.pngMotivacija V vasi, kjer se nahaja paladin, se izboljša proizvodnja surovin. 1. stonja: 3%
2. stopnja: 6%
3. stopnja: 9%
4. stopnja: 15%
100px-Architektur.pngArhitektura V vasi, kjer se nahaja paladin, se čas gradnje skrajša. 1. stopnja: 3%
2. stopnja: 6%
3. stopnja: 9%
4. stopnja: 15%
100px-Anweisung.pngNavodila V vasi, kjer se nahaja paladin, se enote urijo hitreje. 1. stopnja: 3%
2. stopnja: 6%
3.stopnja: 9%
4. stopnja: 15%
100px-Ueberzeugung.pngPrepričevanje Uspešnost napada s plemičem iz vasi, kjer se nahaja paladin, se poveča. (Paladin se mora medtem nahajati v vasi, ki izvaja napad, ne pa biti del napadajoče vojske.) 1. stopnja: + 2 *
2. stopnja: + 4 *
3. stopnja: + 6 *
4. stopnja: + 10 *

* Poveča zbijanje lojalnosti

Obrambno

Veščina Opis Dodatki
100px-Schwertkampf.pngMečevanje V vasi, kjer se nahaja paladin, se izboljša obramba mečevalcev. 1. stopnja: 5%
2. stopnja: 10%
3. stopnja: 15%
4. stopnja: 30%
100px-Phalanx.pngFalanga V vasi, kjer se nahaja paladin, se izboljša obramba suličarjev. 1. stopnja: 5%
2. stopnja: 10%
3. stopnja: 15%
4. stopnja: 30%
100px-Befestigung.pngObzidje V vasi, kjer se nahaja paladin, povzročijo oblegovalne naprave stavbam manj škode. 1. stopnja: 10%
2. stopnja: 20%
3. stopnja: 30%
4. stopnja: 50%
100px-Kochendesoel.pngVrelo olje V vasi, kjer se nahaja paladin, se izboljša obramba obzidja. 1. stopnja: 10%
2. stopnja: 20%
3. stopnja: 30%
4. stopnja: 50%

Za napredek v drevesi veščin je potrebno uporabiti knjige veščin. Knjige veščin lahko uporabite tako, da kliknete na stopnjo veščine ali pa nanj kliknete v iventarju.

Paladin animated inventory resized.gif

Paladin animated skill tree resized.gif

Prerazporejanje veščin

To vam bo dala nazaj vse uporabljene knjige veščin in točke spretnosti ki jih lahko ponovno ponastavite. To vas bo stalo nekaj premium točk, tako da boste morali izbrati že na začetku pravo strategijo!

Preseljevanje paladinov

Paladina lahko preselite na drugi kraj če ima naselje kip in zadostno razpoložljivost v kmetiji. Preseljevanje potrebuje določen čas. Ko je preseljevanje Paladina končano, so vsi bonusi iz novega naselja aktivirani z Paladinom v naselju kjer je trenutno.

Oživljanje

Če Paladin umre v bitki ga lahko oživite na kipu. Čas za uživlanje Paladina je odvisen od nastavitev sveta. Ta čas se lahko prepolovili z uporabo premium tock. Ce Paladin umre so njegovi učinki neuporabni in so šele po oživljanju ponovno na voljo.

Dodatne informacije

Ko vas podpira več Paladinov, ki imajo enake sposobnosti na razlicnih ravneh, se dodatki ne seštevajo, ampak na to vpliva najvišji bonus. Primer: Obstajata dve Paladina s veščino Motivacija v naselju. Paladin A pri bonusu v višini 3% in Paladin B z 9%. Dejanski dodatek v tem primeru je 9%. Če imata Paladina enako raven usposobljenosti bonusa sta uporabna samo enkrat.