Iz Tribalwars Wiki SI
Skoči na: navigacija, iskanje

Surovine

Za izgradnjo zgradb in urjenje enot potrebujete surovine. Te surovine pridobivate avtomatično iz surovinskih polj (drvarska koča, glinokop in rudnik železa). Te surovine pridobivate tudi, ko niste prijavljeni.

Količina surovin, ki jo pridobivate je odvisna od stopnje stopnje surovinskih polj. Pomembno je tudi nadgraditi skladišče, da ne boste izgubili surovin, ki jih trenutno ne morete porabiti.

Surovine.png

Število na desni kaže koliko vsake surovine se lahko shrani v skladišču. V tem primeru, je lahko shranjenih 400000 surovin, to pomeni 400000 lesa, 400000 gline, 400000 železa. Število na levi kaže koliko surovin je trenutno shranjenih (53313 lesa, 222435 gline and 21519 železa).

Prvi koraki

Na začetku je najpomembnejša ena stvar: surovine. Drvarska koča vas oskrbuje z lesom, glinokop z glino in rudnik železa z železom. Bolj kot jih razvijate, več surovin proizvajajo. V prvih dneh vam priporočamo, da se osredotočite na razvijanje teh stavb.

Medtem ko se boste posvečali proizvodnji surovin, ne pozabite na obrambo le-teh. Ni prijetno izgubiti surovin, za katere ste se tako močno in iz srca trudili. Prvi način, da jih ubranite, je izgradnja skrivališča. Večje, kot je skrivališče, več surovin lahko varno skrijete pred napadalci. Izgradnja skrivališča je še posebej pomembna, če imate okoli sebe velike igralce. Pomembno je tudi, da čim prej zgradite obzidje. Vsaka stopnja zidu pomeni, da napadalec izgubi več enot in s tem tudi profit.

Ko si ustvarite dobre pogoje, lahko začnete z gradnjo zgradb in s trgovanjem. V vojašnici (za to je potrebna mestna hiša stopnje 3) lahko začnete uriti suličarje. Te enote niso posebej dobre v napadu, so pa pomembne za zgodnje plenjenje, saj lahko nosijo veliko surovin.

Če vam je trgovanje pomembno, potrebujete tržnico. Zato je potrebna mestna hiša stopnje 3 in skladišče stopnje 2. Hitro boste videli ponudbe vaših sosedov in lahko začeli ustvarjati svoje.

Sedaj si začnite ogledovati okolico in primerna plemena. Vedno je lažje braniti in napadati v skupinah. Je pa tudi lepa priložnost za spoznavanje prijaznih ljudi...

Pozen začetek


Če se pridružite igralnemu svetu, ki že nekaj časa obstaja, je potrebno nekoliko prilagoditi strategijo. Seveda je še vedno pomembna osnovna proizvodnja surovin. Čim prej morate tudi poskrbeti za zaščito svoje vasi; zato je najboljše zgraditi zid in skrivališča ter nekaj obrambnih enot. običajno pomaga tudi, če pišete svojemu napadalcu. Vedno je priporočljivo tudi naropati nekaj surovin, saj te izredno pomagajo pri gradnji vasi.


Sedaj vam bomo pokazali največjo razliko od običajnega začetka: Na začetku ne naredite napake in ne hitite z urjenjem prvega poglavarja. Sprva se zdi logično, da čim prej osvojite novo vas, ampak vam to nič ne pomaga, če svojih vasi ne morete braniti. Če se preveč osredotočite na poglavarja ste lahka tarča. Poleg tega so take tarče tudi najbolj zaželene, saj imajo večji igralci veliko rajši vasi, ki že same zase lahko proizvajajo poglavarje.

Edina obramba pred tem je obrambna strategija. to pomeni urjenje veliko mečevalcev in sulic. Če imate dovolj obrambne vojske ste običajno za napadalce predraga tarča, zato si rajši izberejo lažjo tarčo. Tudi morala veliko pripomore, če vas napadajo večji igralci. Če je igralec veliko večji od vas, lahko izgubi tudi do 70% napadalne moči zaradi nizke morale.

Ta faza, ko gradite obrambne enote, je zelo draga, ampak se ponavadi izplača, saj so te enote zelo uporabne tudi v kasnejši igri. Ko imate enkrat izgrajeno dobro obrambo (približno 1200 sulic in mečevalcev) lahko začnete misliti na poglavarja.

Kmalu boste lahko videli, kako uporabna je bila ta strategija, ko boste opazovali vasi svojih sosedov...


Pregled vasi

V pregledu vasi lahko veliko o vasi izveš o velikosti zgradb in enot. Lahko si izbirate med klasičnim in grafičnim pregledom vasi. Klasični ima prednost predvsem v tem da lepo deluje tudi na slabih internetnih povezavah. Če imate premium račun dobite veliko zelo uporabnih reči, kot je proizvodnja, stanje enot in urjenj, razvoj, polnjenje skladišča.

Grafičen pregled vasi

Zgradbe spreminjajo svoj izgled glede na razvitost le teh. Spodaj lahko vidite, kdaj zgradbe spremenijo svoj izgled.

Zgradba Stopnja zgradbe do druge grafike Stopnja zgradbe do tretje grafike
Mestna hiša 5 15
Vojašnica 5 20
Konjušnica 5 10
Delavnica 5 10
Cerkev x x
Plemiški dvor x x
Kovačija 5 15
Zbirališče x x
Kip x x
Tržnica 5 20
Drvarska koča 10 20
Glinokop 10 20
Rudnik železa 10 20
Kmetija 10 20
Skladišče 10 20
Skrivališče x x
Obzidje 5 15

Menjava imena vasi

Menjava imena vasi.png

Svoje vasi lahko preimenujete v mestni hiši. Na spodnji levi vidite trenutno ime vasi. Lahko ga spremenite, in to potrdite s tipko "spremeni"

Gradnja stavb

Za gradnjo stavb moraš izbrati mestno hišo in tam pri stavbi, ki jo želite zgraditi/nadgraditi klinite "Nadgradi na stopnjo X". Potrebujete določeno količino surovin. Zahtevana količina surovin je odvisna od vrste stavbe oziroma njene stopnje. Večja kot je stopnja stavbe, več surovin je potrebnih za naslednjo stopnjo.

Za nekatere stavbe morate najprej izpolniti zahteve za njihovo gradnjo. Zahteve si lahko ogledate tukaj.

Urjenje enot

Kliknite na vojašnico, da izurite svoje enot

Svoje prve enote lahko izurite v vojašnici. Za vojašnico potrebujete mestno hišo na stopnji 3.

Najprej boste lahko urili le sulice, če želite uriti tudi druge enote boste potrebovali tudi kovačijo in druge stavbe, kot na primer konjušnico in delavnico. V Pregled enot Našli boste kratek opis in zahteve za urjenje.

V polja enostavno vpišite želeno število enot, ki jih mislite izuriti.

Vstavite število enot, ki jih hočete izuriti in kliknite "Urjenje"

Zbirališče

Zbirališče je osrednji prostor tvojih bojevnikov. In prostor od koder jim poveljuješ. Od tu jih pošlješ v boj ali pa ta ukaz prekličeš 10 minute. Ko kliknete na "enote" vidite vse enote, nastanjene v vseh vaseh ter enote iz drugih vasi, ki so samo nastanjene v teh vaseh.

Napadanje

Ko boste izurili nekaj enot, boste lahko začeli napadati druge igralce. Pojdite na karto in si izberite vas. Nato kliknite "pošlji enoto". Pomembno je, da ne pozabite, da ima vsaka vas osnovno obrambo in lahko tudi obrambne vojake. Vsaka enota ima drugačne lastnosti. To pomeni, da so nekatere boljše v napadu, druge pa v obrambi. Podaj ukaze.jpg

Obramba

Če vas nekdo redno napada, si želi surovin, ali pa zavzeti vašo vas. Če v napadih ni poglavarjev, si napadalec želi le vaših surovin. Obstaja več načinov, da se tega obranite:

Kontaktirajte svoje pleme Sproti uporabite vse surovine, tako da vam ropar pobere čim manj Povišajte skrivališče in zid.

Vsaka enota ima drugačne lastnosti. To pomeni, da so nekatere boljše v napadu, druge pa v obrambi. Podrobnosti lahko vidite na Pregled enot. Hide.png

Okrepitve

Pogosto se zgodi, da tvoj prijatelj ali zaveznik potrebuje pomoč. Takrat mu lahko pomagaš s surovinami, ali vojsko. Da mu pošlješ okrepitve, greš v zbirališče, kjer vneseš koordinate in število enot, ki jih želiš poslati, nato pa to potrdiš z gumbom "Okrepi" in potem še "ok". Ko so tvoje enote napadene v drugi vasi, dobite poročilo, koliko enot ste zgubili. Ko vaše enote v neki vasi niso več potrebne, jih lahko pokličete nazaj domov. Kliknite na "zbirališče" in potem "enote" tam izberete število enot, ki jih želite poslati domov. Support01.png

Hitrost

Hitrost enot lahko vidite v Pregled enot. Ko v napadu pošljete več različnih enot, celotna vojska potuje s hitrostjo najpočasnejše enote. Tvoje enote vedno potujejo naravnost. Različne ovire; jezera gozdovi in gore, ne vplivajo na njihovo hitrost.

Zid

Zid močno poveča obrambo vasi. Vpliva tako na obrambo samo, kot na bonus za obrambno vojsko. Sploh na začetku je Zid zelo pomemben proti plenilcem. Kasneje v igri je do konca razvit zid temelj vsake obrambe.

Skavtanje

S skavti lahko dobite informacije o sovražnih vaseh. Vse, kar morate za to storiti, je, da pošljete v napad skavte.

Pred skavti se lahko branite le s skavti. Kako presenetljivo, kajne? Ko se branite pred skavti, se vaši skavti borijo z napadalci, ampak vi ne izgubite nobene enote. S skavti lahko dobite le informacije o enotah, ki so trenutno v vasi. Um einen Spähangriff erfolgreich abzuwehren muss der Verteidiger mindestens doppelt soviele Späher haben, wie der Angreifer.

Paladin

Knight.png Vsak igralec ima lahko enega paladina. Za urjenje paladina morate klikniti na kip. Svojega paladina lahko tudi preimenujete. Če paladin umre, lahko takoj določite novega.

Paladin je na začetku igre lahko v veliko pomoč, saj lahko nosi relativno veliko surovin in zelo zniža izgube. Paladin je tudi zelo dobra obramba. Najbolj efektiven je, ko veliko prijateljev v obrambo pošlje tudi paladina. S tako obrambo so izgube lahko zelo majhne. Bonusi se seštevajo, če imajo različni paladini različna orožja, če ima več paladinov isto orožje, se ti bonusi ne seštevajo.

V kasnejši igri se vloga paladina spremeni, ampak ne postane manj pomembna, saj paladin pohitri počasne obrambne enote. Obramba, ki jo pošljete skupaj s paladinom, hodi z njegovo hitrostjo. Tako mečevalci hodijo dvakrat hitreje, kot bi hodili sami. Ko postavite več spomenikov, lahko premikate paladina med vasmi.